вторник , 24 октомври 2017
pivo2-640x480

10 години Пиволенд – јубилејно издание на фестивалот кој ќе трае шест дена

Оваа година, Пиволенд, прославува 10 години од своето постоење.

Првиот Гурмански викенд со пиво – Пиволенд се одржа во 2008 година и за вкупно четири дена го посетија близу 60.000 љубители на овој древен пијалак. Веќе во 2009 година, имаше околу 150 000 посетители, а последните неколку години, бројката се зголеми за неколку пати.

Денеска Пиволенд, израсна во пивски бренд, единствен и препознатлив фестивал на пивото во Скопје. Традиционално и оваа година, локацијата на Пиволенд ќе биде скопското Кале, а фестивалот започнува на 7 август (понеделник) и ќе трае се до 12 август (сабота).

Посетителите ги очекува многу добра музика, студено пиво и гурмански деликатеси.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …