недела , 22 октомври 2017
alagozovski

Алаѓозовски: Претходни директори направиле штета од 40 милиони евра. Сцена за СВП „изгорела“ 750.000

 Во дел од институциите кои се наоѓаат под Министерството за култура биле утврдени сериозни индиции за злоупотреби од претходните директори, изјави министерот, Роберт Алаѓозовски, кој денеска го презентираше својот отчет за сработеното.

Само преку штетни менаџерски договори и договори за закуп претходните раководства му нанеле штета на буџетот од околу 2,4 милијарди денари, или околу 39.000.000 евра.

Алаѓозовски рече изводите од службени картички покажале сериозни злоупотреби на народните пари за луксузирања на претходната владејачка гарнитура.

Во дел од установите, пак, биле евидентирани договори за огромни хонорари во однос на остварените задачи. Само изведбата на сцена за потребите на Струшките вечери на поезијата го чинело Министерството 750.000 денари, исплатени преку договор за хонорар.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …