петок , 22 септември 2017
ambasada-na-sad

Амбасада на САД: Сега е важно Иванов и новата влада да соработуваат

Американската амбасада денеска го поздрави доделувањето на мандатот за формирање влада, оценувајќи го како значаен чекор кон излез од кризата.

„Ова е одлична работа за Македонија и за луѓето на Македонија затоа што процесот на формирање влада е придвижување кон следната фаза, односно на повидок е формирање нова влада. Исто така, е важно да се истакне тоа дека претседателот Иванов и лидерите на коалициските партии најдоа начин да соработуваат на конструктивен начин за да го создадат овој позитивен момент за луѓето во Македонија“, изјави Микаела Швеицер Блум, заменик-амбасадор на САД и вршител на должноста амбасадор.

Таа истакна дека ќе соработуваат со новата влада, која очекуваат да се формира што побргу.

– Има многу работи кои треба да се направат за Македонија да напредне во приоритетните реформи и на патот кон Евроатлантската заедница. САД остануваат пријател и партнер на Македонија, очекуваат да соработуваат со новата влада и да ја поддржуваат и помагаат во спроведувањето на реформите – рече Швеицер Блум.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …