среда , 20 септември 2017
avrm

АВРМ ќе го промовира проектот за самовработување со кредитирање

Во Агенцијата за вработување денеска ќе биде најавен почетокот на имплементација на проектот Самовработување со кредитирање.

Станува збор за мерка со која на заинтересираните невработени лица, активни баратели на работа, коишто сакаат да започнат сопствен бизнис ќе им се овозможи поволен кредит со што ќе се отворат нови работни места и ќе се самовработат во областа на земјоделството, трговијата, преработувачката индустрија, градежништвото, услужните дејности итн.

Детали за проектот ќе презентира директорот на Агенцијата за вработување Влатко Попоски.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …