недела , 22 октомври 2017
ndm

Бачев удри по ДИК – Се жали на „партиска директива или правна неписменост“

Од партијата велат дека не е точно дека има несовпаѓање на потписи на кандидатите.

„Не е точно дека постои лице кое не е евидентирано во избирачкиот список. Не е точно дека листите содржат поголем број кандидати од законски утврдениот број. Не е точно дека на листите има кандидат М.Ф. со недоставено уверение за неосудуваност. Не е точно дека кандидат за пратеник може да менува содржина на уверение за неосудуваност како што бара ДИК, туку судски документи може да коригира само судот. Не е точно дека доказ за неосудуваност е доставен надвор од рокот. Ја користиме можноста да прашаме, зошто седумте известувања на ДИК до НДМ за отстранување на неправилностите се пратени и на Т.П., нам  непозната, како наводен подносител на листите и на тој начин документите за НДМ да се анализираат во некој друг партиски штаб?!“, стои во соопштението на партијата.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …