вторник , 26 септември 2017
Evacuating residents watch rescue efforts after a landslide hit Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City, Friday, Oct. 2, 2015. Recent rainfall provoked the landslide, affecting dozens of homes. (AP Photo/Moises Castillo)
Evacuating residents watch rescue efforts after a landslide hit Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City, Friday, Oct. 2, 2015. Recent rainfall provoked the landslide, affecting dozens of homes. (AP Photo/Moises Castillo)

Билансот на загинатите во свлечиштето во Гватемала достигна 131 лице

Evacuating residents watch rescue efforts after a landslide hit Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City, Friday, Oct. 2, 2015. Recent rainfall provoked the landslide, affecting dozens of homes. (AP Photo/Moises Castillo)
Evacuating residents watch rescue efforts after a landslide hit Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City, Friday, Oct. 2, 2015. Recent rainfall provoked the landslide, affecting dozens of homes. (AP Photo/Moises Castillo)

Билансот на загинатите во свлечиштето во населено место крај главниот град на Гватемала достигна 131 лице, а уште 300 лица и натаму се водат како исчезнати, изјавија претставници на спасувачките служби, јави БТА.

Несреќата се случи ноќта спроти петокот, а спасувачките операции времено се прекинати поради поројните дождови во регионот на местото Санта Катарина Пинула, на 15-тина километри од главниот град Гватемала Сити.

Во спасувачките операции учествуваат 892 лица и 80 машини за расчистување на теренот.

Во четири часот изутрината според Гринич истече 72-часовниот рок, во рамките на кој се претпоставуваше дека може да се пронајдат преживеани лица.

Слични написи

blokator

Блокатори за мобилни телефони во Идризово

Блокатори за мобилни телефони се поставуваат во истражниот затвор во Шуто Оризари кога од фејсбук-профилот …