понеделник , 23 октомври 2017
bogdanovik 14.09

Богдановиќ: По локалните избори, Центар продолжува напред како општина за сите

Општина Центар во изминатите четири години покажа дека може да се работи одговорно, домаќински, отчетно и во интерес на граѓаните, наместо криминално, расипнички и во интерес на Никола Груевски, како што владееше ВМРО-ДПМНЕ на централно ниво.

Општина Центар е пример за отворена општина, за општина што работи заедно со граѓаните и општина што и покрај постојаните опструкции од централната власт направи многу не само за граѓаните во општината, туку и за унапредување на целокупниот изглед на град Скопје.

Јас како кандидат на СДСМ и коалицијата заедно со советничката група по локалните избори, ќе продолжи чесниот одговорен и отчетен пристап на работа. Новата локалната власт предводена од СДСМ ќе биде достапна, услужна и отворена.

Со нови начини на организирање на работата, достапност за граѓаните и навремени реакции, ќе наоѓаме трајни решенија за угледен и урбан Центар, Центар со повеќе зеленило и со чист воздух, повеќе спортски игралишта и велосипедски патеки, повеќе паркови и прифатилишта за животните, како и помош за социјално најзагрозените семејства во општината.

СДСМ, преку Владата и парламентарното што ги предводи докажа дека наместо за лични и партиски интереси, може и мора да се работи за доброто на граѓаните. По победата на локално ниво, тоа ќе го докажат и градоначалниците и советниците од СДСМ и тука во Центар и во Скопје и во сите општини низ Македонија.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …