понеделник , 25 септември 2017
bogov-2-

Богов: Планираниот економски раст нема да се оствари

bogov-2-
Гувернерот на Народна банка, Димитар Богов, соопшти дека предвидениот економски раст нема да се оствари и дека последиците од политичката криза веќе се чувствуваат.

-Ние во април излеговме со проекција од 4.1 процент економски раст за оваа година. Веќе е јасно е дека тој нема да се оствари, односно ќе биде понизок. Во моментов ги работиме проекциите и за недела до две ќе излеземе јавно да кажеме колку се нашите најнови очекувања за економскиот раст за оваа година, а и за наредната, изјави Богов.

Слични написи

dragan tevdovski

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за управување со јавните финансии …