недела , 22 октомври 2017

Економија

Стартува обврската за поседување енергетски пасоши

http://www.dreamstime.com/stock-photography-image31474992

Со почетокот на Новата 2015 година стартува и обврската за поседување енергетски пасош, односно серитификат за енергетски карактеристики на зграда со кој се покажува дека градбата ги исполнува условите за енергетска ефикасност предвидени во Законот за енергетика. Сертификатот ќе го издава овластено правно лице и без него градбата нема да може да …

Прочитај Повеќе »

Во Прилеп се одржа 16 седница на Економскиот совет

ekonomski sovet prilep 2

Членовите на советодавното економско тело на Општина Прилеп го одржаа својот 16-ти по ред работен состанок. Бизнисмените и членовите на Советот имаа можност да споделат повеќе информации во врска со започнатите и реализирани проекти во текот на 2014 год. Исто така беа презентирани и други мислења и предлози кои би …

Прочитај Повеќе »

Потпишан договорот за спојување на ОНЕ и ВИП

vip one

ОНЕ оператор од Скопје, членка на Телеком Словенија Групацијата и ВИП оператор – Скопје денеска потпишаа договор за спојување. Договорот како што соопштуваат од компаниите, го потпишаа генералните директори на двете компании. Целокупната трансакција ќе биде завршена по добивање на дозвола за спојување од македонските власти и се очекува да биде …

Прочитај Повеќе »