сабота , 21 октомври 2017

Колумни

„Федерализација“ спакувана во „куртон вести“

Пишува: Петрит Сарачини

Медиумскиот началник, човекот кој со брзина невидена во академските кругови се здоби со научното звање „професор доктор“, човекот кој за 24 часа доби „пемпеле“ од полицијата на Јанкуловска дека не е соработник на тајните служби, пријателот на балканскиот сатрап Милошевиќ кој беше во толпата што се обиде да ја запали …

Прочитај Повеќе »

Ко о чему, опозиционари о Левичарењу!

gordan

Дебатата околу Левица е бесмислена, тврдам! Еве и зошто. Сите проценки, а за нивната релевантност ќе спориме по изборите, укажуваат дека најголемата опасност од тнр. “гласови во ветер“ се однесува на Изборната единица 1. И сите напади кон Левица се сосредоточуваат на една во суштина погрешна и дефетистичка премиса. Имено, …

Прочитај Повеќе »

Македонија ни е една држава друга немаме да си ја вратиме украдената татковина

Angelcho-Andonovski

Внатрешниот непријател е поопасен од надворешниот а ние го имаме веќе 10 години и има име, ВМРО-ДРПМНЕ кое не заслужува ни да го носи тоа свето име Изборна кампања, фрчат слогани од сите страни, се слушаат ратоборни и патриотски песни, знамиња се веат, џагор народен, се како што доликува на …

Прочитај Повеќе »

Заминувањето на Груевски носи промени, Време е за промени

Doni Manoleva

“Верувањето дека ништо не се менува доаѓа од две причини: лошо гледиште или лоша насоченост. Првата се коригира, со втората се бори. ” Ниче За почеток, да ја промениме таргет групата која ни ја окупираше нашата земја . Порано се зборуваше: да имам работа- ќе имав пари. Денес се вели: …

Прочитај Повеќе »

Големината е во зборот и вистината, лудилото е во Халкидики

Angelcho-Andonovski

Болниот да имал среќа не би бил болен а еднаш крадец засекогаш крадец Семејна приказна , од секогаш верував дека се што е искрено и раскажано од вистинита случка дека е најтрогателно и дека народот верува во тоа бидејќи се работи за дел од нашата животна приказна и е дел …

Прочитај Повеќе »

Нашиот драг Зврлевски

robert-mileski

И уште еднаш изблик на големи мисли, па Зврлевски на правниот факултет ќе рече – “за прислушувaњетo имaвме oтвoренo 35 предмети. И тврдaм декa тoa беше грешкa. Зaтoa штo не мoжеш врз oснoвa нa нештo незaкoнскo дa фoрмирaте зaкoнски предмет. “Знаете ли драги мои колку невистини има во оваа единствена …

Прочитај Повеќе »

Никола, се наближува твојот 11 декември !

Doni Manoleva

Колку чини храброста во овој магичен круг на стравот!!! За неколку години нема да биде важно колку сме заработиле, какво возило сме купиле или каде сме се означиле. Најважно ќе биде каква трага сме оставиле, во чие срце сме останале и што духовно и традиционално наследиле од нас нашите деца, …

Прочитај Повеќе »