петок , 22 септември 2017
zernovski-vojtek

Чешка и општина Центар ќе го обноват споменикот на Роберт Гајдиќ

zernovski-vojtek
Министерството за одбрана на Република Чешка донира средства за ревитализација на спомен местото (споменикот) на Роберт Гајдиќ. Споменикот е поставен во 1977-та година на територијата на општина Центар.

Денеска, градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и полк. инг. Јозеф Војтек, канеларија на воениот и воздухопловниот аташе на Република Чешка во Белград, потпишаа договор за донација на спомен местото.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …