петок , 22 септември 2017
Screenshot_22-685x320

Делегација на СДСМ на Конгрес на СДП БИХ

Screenshot_22-685x320
Делегација на СДСМ во состав Дамјан Манчевски, потпретседател на СДСМ и членот на И.О на СДСМ Едмонд Адеми присуствуваат на 6 Конгрес на СДП БИХ, што се одржува денеска во Сараево.

На Конгресот чест да се обрати во име на СДСМ имаше и потпретседателот на СДСМ, Манчевски.

Тој пренесе благодарност до сестринската партија од претседателот на СДСМ, Зоран Заев, за меѓусебната соработка и поддршка, посакувајќи плодна и успешна работа на новото раководство.

Манчевски посочи дека и Македонија и БИХ се исправени пред предизвиците за враќање на основни човекови прави и слободи за своите граѓани и изградба на вистински граѓански општества. Во таа насока изрази почит за солидарноста на СДП БИХ кон заложбите на СДСМ и на граѓаните на Македонија за враќање на слободата и демократијата.

Во рамки на посетата, делегацијата на СДСМ оствари и билатерални средби со претставници на други делегации, меѓу кои со Ранко Кривокапиќ, претседател на Собранието на Црна Гора и претседател на СДП Црна Гора, со делегации на Демократската партија на Србија, на Социјалдемокраската лига на Војводина.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …