вторник , 26 септември 2017
zatvor

Десетици криминалци избегаа од затвор во Хаити

Масовно бегство  се случи од затвор во Хаити.

По стотици затвореници се трага. Затворениците убиле чувар и украле огнено оружје.

Властите, со помош на мировници на ОН, веќе почнаа гонење на 174 луѓе лишени од слобода.

Еден полицаец е убиен, еден затвореник починал при бегството, други тројца се повредени.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …