вторник , 24 октомври 2017
dimitrov-10

Димитров – Иконен: Интензивирање на билатералните односи во сите области од заеднички интерес

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска, на средба го прими амбасадорот на Финска, Перти Иконен.

Димитров изрази надеж дека со заеднички ангажман и посветеност, добрите билатерални односи меѓу двете земји ќе продолжат да се развиваат со засилен интензитет, согласно интересите на двете држави и нации.

Заемно беше истакната потребата од изнаоѓање на најприфатливи форми за интензивирање на билатералните односи во сите области од заеднички интерес, со посебен акцент на економска соработка и трговската размена и можностите за искористување на постоечкиот потенцијал.

На средбата, меѓу другото, стана збор и за актуелните состојби во регионот и други теми од поширок интерес.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …