сабота , 21 октомври 2017
marija duleska 2

Директорката на ОУ Блаже Конески од Прилеп ја злоупотребува слојата положба

До редакцијата пристигнаа фотографии од револтирани родители од прилепските основни школи кои што забележуваат на злоупотребата на директорката на основното училиште “Блаже Конески”, Марија Дулевска.

Имено директорката Марија Дулевска при посетата на Швајцарија со група ученици од ОУ “Блаже Конески” во групата деца на размена го зела и својот син кој што УЧИ ВО ДРУГО УЧИЛИШТЕ, односно училиштето Рампо Левката од Прилеп.

Родителите сметаат дека два пати ја злоупотребува својата положба, прво со тоа што го носи своето дете иако не е од тоа училиште со што има непотизам, а второ не е само нејзиното дете одлично од Прилеп, има и други деца кои што посетуваат настава во прилепските училишта а се со одличен успех.

Од инспекторатот за образование бараат да реагираат поради оваа злоупотреба на Дулевска.

Слични написи

ilija jovanoski glasanje

Јованоски: Повикувам на фер,мирни и демократски избори

Кандидатот за градоначалник Илија Јованоски повика на фер, мирни и демократски избори.