петок , 22 септември 2017
oriz

Договорени минималните откупни цени на оризот

oriz
Белиот ориз да се откупува со почетна цена од 50 денари по килограм договорија денеска на работниот состанок во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство претставници на откупувачите, земјоделските здруженија и на оризопроизводителите.

Како што соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, жетвата на оваа житна култура е на почеток поради што оваа институција ќе продолжи да ја следи состојбата со откупот и во зависност од движењето на цените на пазарот и доколку има потреба ќе се оддржи уште еден состанок.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …