вторник , 26 септември 2017
eu-ek-eu

ЕК предлага дополнителни средства за имигрантите и за надминување на последиците од руското ембарго

eu-ek-euЕвропската комисија соопшти денеска дека за буџетот идната година предвидува обезбедување дополнителни 2,4 милијарди евра за справување со последиците од имигрантската криза и руското ембарго врз европското земјоделско производство.

По прашањето за имигрантите предвидени се дополнителни 900 милиони евра за идната година и на тој начин средствата достигнуваат 1,68 милијарди евра.

Потпретседателот на Комисијата Франс Тимерманс истакна дека за оваа и наредната година вкупно средствата за миграција достигнуваат 9,2 милијарди евра.

ЕК предлага одделува и 700 милиони евра за земјоделските производители. Најмногу поддршка ќе добијат производителите на млечни производи.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …