недела , 22 октомври 2017
strumica generalno

Екипи на „Комуналец“ темелно го чистат плоштадот „Гоце Делчев“

 

strumica generalno 1
Неколку екипи на јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ уште од утринските часови започнаа со темелно чистење на плоштадот „Гоце Делчев“. Рачно и со механизација се чисти со специјално средство за гранитни површиниа, а ќе се изврши и комплетна дезинфекција. Освен плоштадот ќе се мијат и дезинфицираат и околните улици. Во ова генерално чистење, а поради потребата од поголемо количество на вода, вклучена е и Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица.

 

Ваквото чистење е редовно по одржувањето на големите манифестации, каква што беше и „Струмица опен фест“ која што заврши завчера.

 

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …