петок , 22 септември 2017
timthumb (4)

Фајненшл Тајмс го смени насловот на текстот согласно изјавата на Димитров

По реакцијата на Министерството за надворешни работи на Република Македонија редакцијата на Фајненшел Тајмс го смени насловот на текстот од интервјуто со министерот за надворешни работи Никола Димитров, согласно неговата изјава која гласи: „Македонија ја разгледува можноста за користење на привременета референца за зачленување во НАТО“. (Линк до интервјуто: https://www.ft.com/content/14cf0f74-4d17-11e7-919a-1e14ce4af89b)

Фајненшл Тајмс предходно објави наводна изјава од Димитров дека „Македонија ја разгледува можноста да го смени името за да влезе во НАТО“.

Шефот на македонската дипломатија за Фајненшел Тајмс, меѓу другото, вели дека членството во НАТО би помогнало да се смират состојбите на Балканот и да се намали опасноста од крвопролевање во регионот.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …