петок , 22 септември 2017
FBVideo-540x320

Фејсбук тестира нови функции, наменска видео станица слична на Јутуб

FBVideo-540x320
Социјалната мрежа Фејсбук најави дека наскоро ќе почне со тестирање на неколку нови функции, меѓу кои најважна е нова наменска видео страница.

Новиот видео дел во десктоп страницата ќе биде во одделот „Омилени“ лево од „Њус фидот“, додека во иОС апликацијата Видео икона ќе ја замени Пораки иконата на дното.

Во новиот Видео дел ќе се појавуваат видео записи, видео фајлови на наши пријатели, страници кои ги следиме како и видеа од други издавачи, а најинтересно е тоа што ќе бидат содржани и сите видеа што сме ги зачувале за гледање подоцна.

Според Фејсбук новата функција ќе биде тестирана на мал број луѓе на почеток и нема да биде достапна за сите корисници. Освен тоа се тестира и можноста да се гледаат видеа во „лебдечки“ екран, со симултан мултитаскинг на Фејсбук, што звучи како начинот на кој функционира „ЈуТјуб“ за Андроид.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …