недела , 24 септември 2017
Social networking LIKE

Фејсбук тестира шест алтернативи за класичната опција „лајк“

Social networking LIKE
Фејсбук објави дека тестира шест алтернативи за класичната опција „лајк“ со цел на корисниците да се овозможат и други нови реакции на објавените содржини.

Освен опцијата „лајк“ веб корисниците ќе имаат можност да употребат сликички, познати како емотикони, со кои се искажува смеење, радост, изненаденост, тага, бес, а постои и слика со срце.

Новите опции на почеток ќе бидат тестирани во Ирска и Шпанија на уреди што функционираат на оперативни системи иОС и Андроид, како и на персонални компјутери.

Шефот на Фејсбук Крис Кокс објави во видео порака дека компанијата искрено се надева дека новата опција наскоро ќе биде достапна за сите корисници.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …