вторник , 24 октомври 2017
Заев Струмица Богородица 4

(ФОТО) Зоран Заев го посети струмичкиот храм во изградба кој го носи името на Пресвета Богородица

Заев Струмица Богородица 5
Од повеќето празници посветени на Пресвета Богородица овој е еден од најзначајните. Затоа народот овој празник го нарекува уште и Голема Богородица.

Инаку, самиот збор успение значи заспивање, поинаку кажано, не се слави смртта, туку вознесувањето на Богородица во небесните живеалишта. Се слави нејзиното заспивање.

По повод овој голем празник претседателот на СДСМ и актуелен градоначалник на општина Струмица, Зоран Заев го посети храмот во изградба во Струмица кој го носи името на Пресвета Богородица.Во придружба на градоначалникот Заев беше и пратеникот од Струмица, Панче Орцев и претседавачот на Советот на општина Струмица.

Фото: Илија Патаров 

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …