понеделник , 21 август 2017
lacoci

Генералка и ремонт на лавовите на Александар Велики

Се чистат и поправаат скулптурите на лавовите во фонтаната на Александар Велики на плоштадот „Македонија“ во Скопје.

Екипи со машини за заварување ги поминуваат еден по еден лавовите и ги заваруваат оштетените делови.

Овие скулптури беа ишарани со боја за време на протестите на Шарената револуција лани.

 

Слични написи

Hristijan-Kostov

Костов: Болницата „8 Септември“ има долг од пет милиони евра

Градската општа болница „8 Септември“ има долг од 5 милиони евра или околу 243 милиони …