вторник , 26 септември 2017
idno dete 2

Генетика: Како ќе изгледа вашето идно дете?

idno dete 2
Современата наука може да предвиди какви физички карактеристики ќе наследи вашето дете од вас. Информациите за ова се енкодирани во вашите гени, кои можат да бидат силни или слаби.

Силни гени:Темен тен и темни очи
Кадрава и темна коса
Голем нос
Полни усни
Широка вилица

Слаби гени:Светол тен
Сиви или сини очи
Црвена и светла коса
Права коса
Леворакост

 

Кои се шансите детето да ја наследи родителовата боја на очите?

idno dete 1

Како силните гени делуваат во однос на слабите?

idno dete 2
idno dete 3
idno dete 4

Физичките карактеристики на една личност се резултат на размена на неколку гени од нејзините родители, така што не може со сигурност да се предвиди како точно таа ќе изгледа. Гените можат и да скокнат неколку генерации и потоа повторно да се појават. Тоа значи дека личноста може да наследи одредени гени од нејзините баба и/или дедо, како и од нејзините прабаба и/или прадедо.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …