вторник , 26 септември 2017
gruevski sobranie 1

Груевски: Постапките за партискиот имот законски и транспарентни

gruevski sobranie 1
Премиерот Никола Груевски на седницата на Собранието за пратенички прашања во одговор на Стојко Пауновски од СДСМ рече дека постапките за имотот на ВМРО-ДПМНЕ се законски и транспарентни и оти тоа може да се провери.

Пауновски праша зошто ВМРО-ДПМНЕ купиле 63 објекти низ Македонија, од каде собрале 11 милиони евра за таа намена и зошто го изградиле партиското седиште во Скопје?

– Партиското седиште на ВМРО-ДПМНЕ партијата го стекна на начин што претходната зграда што ја имаше и дворното место што го имаше ги даде на јавен оглас и побара фирма инвеститор што сака да изгради соодветен објект од којшто една третина ќе припадне на партијата. Тоа се случи, се јавија повеќе кандидати, еден од нив беше избран, се изгради објектот и отприлика една целина од припадна на партијата на ВМРО-ДПМНЕ, рече Груевски.

Слични написи

blokator

Блокатори за мобилни телефони во Идризово

Блокатори за мобилни телефони се поставуваат во истражниот затвор во Шуто Оризари кога од фејсбук-профилот …