вторник , 26 септември 2017
google-headquarters-sign

Гугл би можел да биде казнет во Русија

google-headquarters-sign
Руската антимонополска агенција (ФАС) соопшти дека американската компанија Гугл мора да ги измени своите договори со мобилните производители до 18 ноември, бидејќи го прекршила рускиот закон за заштита на пазарната конкуренција.

ФАС минатиот месец оцени дека Гугл го прекршил законот со тоа што претходно инсталирал одредени свои апликации во мобилните апарати, поради што би можел да се соочи со казна во висина до 15 отсто од своите приходи, остварени минатата година во овој сегмент на рускиот пазар.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …