среда , 26 јули 2017
hakeri-haker-540x320

Хакери добиле пристап до податоци на гости во 14 „Хотели Трамп“ во САД

Хакери добиле пристап до лични податоци на гости во 14 хотели на синџирот Хотели Трамп, соопшти компанијата.

Кибер-напаѓачите за првпат презеле напад врз серверот за резервации во хотелите на 10 август 2016 година. Последен напад имало на 9 март оваа година.

Хакерите добиле достап до информации поврзани со кредитни картички на клиентите. Во дел од случаите тие имале и достап до имињата на гостите во хотелите, елекстронските адреси, телефонски броеви и други подаотци. Погодени биле хотели во Њујорк, Чикаго, Торонто и Лас Вегас.

Слични написи

Germany

Речиси половина од невработените во Германија се странци

Речиси половина од невработените во Германија се граѓани со т.н. миграциска заднина, а повеќе од …