вторник , 25 јули 2017
haradinajRamush1

Харадинај тврди дека обезбедил мнозинство

Еден од можните кандидати за премиер на Косово Рамуш Харадинај тврди дека обезбедил мнозинство од 61 пратеник за формирање влада.

Тој истакна дека не станува збор за трговија со пратеници и оти се е засновано на „почитување на слободната волја“.

– Ситуацијата не е онаква како што се презентира во медиумите. Во овој случај јас се претставувам себеси, Алијансата и коалицијата. Тоа значи дека имам право да преговарам и пратиите кои преговараат со мене, немаат причина да преговараат со некој друг, ја пренесува „коха“ изјавата на Харадинај.

Слични написи

Germany

Речиси половина од невработените во Германија се странци

Речиси половина од невработените во Германија се граѓани со т.н. миграциска заднина, а повеќе од …