четврток , 29 јуни 2017
timthumb (3)

Хрватите преферираат да добиваат бруто плата

Анкетата што ја спроведе хрватскиот портал „Мој посао“, покажа дека дури три четвртини од вработените во Хрватска сакаат да примаат бруто плата.

Дури 74 отсто од анкетираните би сакале да примаат бруто плата од која самите ќе си ги плаќаат придонесите, а основната причина за тоа е загриженоста за пензиите, покажа анкетата што ја спроведе порталот со околу 1.200 испитаници.

Слични написи

dragan tevdovski

Тевдовски: Од септември, со државна поддршка, минималната плата 12.000 денари

Со 1,5 милион евра буџетски средства месечно, Владата ќе ги поддржи компаниите да исплаќаат минимална …