недела , 22 октомври 2017
Majka-Tereza

Избрани добитниците на наградата „Мајка Тереза“

Majka-Tereza
Сузана Тунева Пауновска и доц.д-р Буниамин Мемеди се годинашните добитници на наградата „Мајка Тереза“ за остварување во областа на хуманоста и човечката солидарност, како и за поттикнување, унапредување на меѓусебното разбирање и развој на соработката, како меѓу народите, така и меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери.

Оваа одлука ја донел Одборот за доделување на државната награда „Мајка Тереза“ во 2015 година.

Наградата, како што соопшти денеска Министерството за култура, ќе се додели на 26 август годинава во Собранието на Република Македонија.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …