вторник , 26 септември 2017
izlozba jasna

Изложба „Во кој свет живееме?“ на Јасминка Новковска

izlozba jasna
Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица вечер, во рамки на „Бела ноќ“ ќе биде отворена изложба „Во кој свет живееме“ на уметницата Јасминка Новковска.

Изложбата претставува психолошко и психијатсриско истражиување и ќе претстави стотина дела поделени во неколку циклуси.

Јасминка Новковска дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје во 1998 година, а во 2003 година магистрира на Националната художествена академија во Софија. Имала самостојни претставувања, добитник е на неколку награди и признанија и членува во ДЛУМ.

Слични написи

received_10208023772386693

И биднаа безмалку педесет дена од новата Влада!

Колумната ќе ја започнам со една приказна, која оди вака: ,, Бог му заповедал на …