вторник , 24 октомври 2017
hrana

Јадете што сакате и нема да се здебелите – постои само еден “трик”

Секоја диета подразбира одрекување од одреден вид храна, особено од калорични јагленихидрати и маснотии, кои најмногу дебелеат.Но, ви донесуваме среќна вест, постои ситуација во која смеета да ја измамите диетата, а да не зажалите.

Имено, треба да обрнете внимание на добата во денот. Нјадобро е да јадете јагленихидрати наутро, додека маснотиите нема да ви шкодат ако ги конзумирате во 10 часот наутро.

На тој начин организмот има доволно време во текот на денот да ги потроши внесените калории.

Ако сакате да слабеете или да ја одржите тежината, добро е оброкот да го јадете во одредено време. Појадокот да биде најкасно еден час по будењето, ручекот 4 часа подоцна, а неколку часа подоцна и вечерата.

Внимавајте вечерата да биде најмалку 3 часа пред спиење, за во кревет да не легнете со полн желудник несварена храна.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …