петок , 22 септември 2017
janeva sjo

Јанева: Новото парламентарно мнозинство да го избрише, измине или укине членот 20

За рокот од 18 месеци за поднесување обвиненија, СЈО покажа дека е на вистински пат во справување со криминалот, бараме новото парламентарно мнозинство да го избрише, измине или укине членот 20, за да може ова јавно обвинителство да продолжи со својата работа.

Сметам дека во периодот од мојот избор како обвинител, со својата работа ја оправдав довербата која ми е дадена од граѓаните. Ќе продолжиме најпрофесионално да ја вршиме својата работа.

Успеавме да изградиме интегритет, потврда е довербата на граѓаните кои ни веруваат. Не ги преслушуваме останатите 55% од разговорите, се процесуират претходните 45%. Ќе породлжиме да пуштаме обвиненија за преслушаните разговори, сите оние кои имаат

Јас како Специјален јавен обвинител сум свесна дека очекувањата од ова обвинителство се преголеми поради криминалите на власта. СЈО ќе продолжи со работа додека не ги истражиме сите работи. Монструм, Скопје 2014, Мартин Нешкоски, Диво Насеље се во предистражна постапка.

Две од денешните истраги се финансиски, а едната е за незаконско градење. Талир е прва истрага во која постои основано сомнение за перење пари. Предмет на истрагата не е политичката партија, напротив, запознавање на јавноста како одредени личности од раководството се здобиле со богатство.

Талир, Траекторија и Тревник се новите обвиненија.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …