среда , 28 јуни 2017
kej-dr

Казна од Општина Центар за изведувачот на улицата на Кеј

Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, заедно со овластениот општински градежен инспектор, излезе на терен за да ја провери состојбата со нелегалното градилиште за изградба на улица на Кеј.

Инспекторот констатираше дека градилиштето не ги исполнува предидените законски норми, не е заградено, не е обезбедено и нема видливо поставена табла на која стојат податоците за инвеститорот, изведувачот, надзорот и што се гради.

Овластениот градежен инспектор напиша казна за фирмата изведувач „Блерофикс“ ДОО Скопје.

Во времето кога инспекторот вршеше надзор над градилиштето, сите вработени кои дотогаш беа тука и работеа, побегнаа и не се вратија, соопштуваат од општина Центар.

Слични написи

zaev soopstenie

Премиерот Заев испрати честитка до новиот претседател на Р. Србија, Вучиќ

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, испрати честитка за инаугурацијата на новиот претседател на Република …