вторник , 26 септември 2017
mobile-film-festival

Конкурс за филмови снимени со мобилни телефони

mobile-film-festival
Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент и издавачката куќа „Феникс“ од Скопје распишуваат Конкурс за филмови на тема „Скопје“ снимени со мобилен телефон. Конкурсот е отворен до 7 ноември 2015 година, а снимените филмови се доставуваат на ЦД или УСБ во „Феникс“ на ул. Костурски херои бр.35, во непосредна близина на Универзална сала – Скопје.

Конкурсот е отворен за сите заинтересирани, без разлика на возраста, а еден учесник може да конкурира со неограничен број свои филмови. Исто така, траењето на филкмовите не е ограничено.

Најдобрите филмови ќе бидат наградени и прикажани на претстојниот Филмски фестивал Скрипт фест, кој ќе се одржи од 10-12 ноември во Скопје.

Слични написи

deca2

Како да ги привлечеме младите читатели во библиотеката на тајните?

Како книгата да се приближи до децата, на кои современите технологии и социјалните медиуми постојано …