вторник , 24 октомври 2017
agrokor

Кризата во „Агрокор“ ќе се одрази на вкупните економски резултати во Хрватска

Кризата со „Агрокор“ може во голема мера да се одрази на резултатите на хрватските компании во оваа година, се предупредува во анализите на „Рајфајзен“.

„Агрокор“ речиси преку ноќ од најголема приватна компанија стана проблем на хрватското и на регионалното стопанство, се оценува во новите анализи.

Нивна оценка е дека позицијата на „Конзум“ како перјаница на „Агрокор“ на хрватскиот пазар во последно време дополнително е ослабена.

Претходните податоци зборува за негов удел од 20 до 30 отсто, а сегашните проценки се дека уделот на хрватскиот пазар е околу 20 проценти.

Слични написи

zagreb

Загреб: Извикувал „Зиг хајл“ и напаѓал луѓе со солзавец

Во центарот на Загреб се случи инцидент во кој полесно е повредено едно лице, јавуваат …