петок , 22 септември 2017
naogalistemore

Лукоил, ПанАтлантик и Ромгаз открија големо наоѓалиште на гас во Романија

naogalistemoreЛукоиол, американската ПанАталнтик и романската Ромгаз открија големо наоѓалиште на гас во гребенот на Романија, соопшти денеска руската нафтена компанија.

Плоштината на наоѓалиштето може да достигне 39 квадратни километри и има над 300 милијарди кубни метри гас. Овие бројки треба да бидат потврдени со дополнителни сондажи.

Програмата за натамошни активности, планирана за 2016 година, вклучува сондажи на наоѓалиштето со истражувачка сонда, а исто и повторна обработка на сеизмички податоци за потврдување на големината на наоѓалиштето и прецизирање на неговиот потенцијал.

Слични написи

hakerski napadi

Хакерски упад во безбедносниот софтвер CCleaner зарази 2 милиони компјутери

Повеќе од 2 милиони луѓе кои го спуштиле безбедносниот софтвер CCleaner ги заразиле своите компјутери …