вторник , 26 септември 2017
plinski boci

Макпетрол предупредува на небезбедно полнење боци со плин од неовластени лица

Компанијата Макпетрол ги предупредува потрошувачите што користат ТНГ во боци на зачестена појавата на неовластени лица што вршат продажба и дистрибуција на боци со ТНГ.

– Ги предупедуваме корисниците кои набавуваат ТНГ во боци од неовластени дистрибутери дека доколку внесат во нивниот дом неконтролирано наполнета боца со ТНГ, при најмало зголемување на температурата, може да дојде до несакани и трагични последици, наведуваат од компанијата.

Истакнуваат дека неовластеното лице што ги доставува полните боци со лого на Макпетрол АД, нуди рекламен материјал (флаер) во кој покрај неговите телефонски броеви наведува „Нудиме бесплатна стручна помош при монтажа на плинската боца“.

Појаснуваат дека боците задолжително се полнат во специјализирани полнилници каде што се контролираат издржливоста на притисок на боцата и функционалната исправност на вентилот пред да се наполни со ТНГ. Периодичниот преглед на боците пред нивното полнење го прави акредитирано инспекциско тело во рамки на Макпетрол АД и за тоа издава соодветен сертификат.

Од полнилниците, до крајните потрошувачи Макпетрол АД, како што велат, секогаш дистрибуира целосно контролирана, исправна и соодветно заштитена и означена ТНГ боца.

Според нив доколку се врши полнење боци во неспецијализирани полнилници, не е можно да се изврши контрола на преполнувањето, а истовремено полнењето не е безбедно и не е во согласност со позитивните технички и законски норми.

Слични написи

blokator

Блокатори за мобилни телефони во Идризово

Блокатори за мобилни телефони се поставуваат во истражниот затвор во Шуто Оризари кога од фејсбук-профилот …