недела , 22 октомври 2017
velickovski

Методија Величковски-нов началник на ГШ на АРМ

velickovskiНов началник на Генералштабот на АРМ е Методија Величковски.
Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов вчера во Охрид го потпишал указот за назначување на Величковски. Претходно беше разрешен генералот Горанчо Котевски, откако претседателот Иванов веќе една година не потпишуваше указ за негово разрешување или заа негово ново назначување.

Кандидати за оваа функција биле и генералите Васко Ѓурчиновски и Димче Петровски.

 

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …