вторник , 24 октомври 2017
19402446_10213260588330930_279779486_o

Министерот Спасовски оствари средба со унгарскиот колега Шандор Пинтер

Министерот Оливер Спасовски на маргините на Конференцијата на Министри за внатрешни работи во рамките на Салцбуршкиот форум во Будимпешта, посветена на нелегалната миграција, миграцискиот притисок и актуелната ситуација долж Западно-балканската рута, денеска имаше средба со министерот за внатрешни работи на Република Унгарија Шандор Пинтер.
Министерот Пинтер потенцира дека Република Унгарија високо го цени начинот на кој Република Македонија се справи со мигрантската криза и понуди помош за справувањето со проблемот со мигрантите во иднина.
На средбата се разговараше и за проширување на соработката на двете полиции, особено во делот на борбата против корупцијата.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …