недела , 22 октомври 2017
ministerstvo-za-kultura

Министерство за култура должи 15,5 милиони евра за објектот на Филхармонија

Министерството за култура должи 15,5 милиони евра на две градежни фирми, изведувачи на новиот објект на Македонска филхармонија.

Финансиските обврски кон фирмите Страбаг и Гранит се одложени на некое време, а во целост ќе бидат исплатени во тек на следната година.

Договорот со Страбаг изнесувал 27 милиони евра, од кои се исплатени 12,6 до јуни годинава. Со Гранит, пак, договорот изнесувал 5,6 милиони евра, од кои се преостанати уште 93 илјади евра.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …