петок , 22 септември 2017
nokia 1100

Моделите на „Нокиа“ најпродавани мобилни телефони на сите времиња

nokia 1100
Иако пазарот на мобилни телефони во последните неколку години се карактеризира со ривалство на „Самсунг“ и „Ајфон“, далеку најпродавани модели на сите времиња се оние со брендот „Нокиа“.

По повод соопштението на Епл дека последниот модер од серијата „Ајфон“ – 6С е продаден во 13 милиони примероци во текот на првиот викенд по пуштањето на светскиот пазар, направена е топ листа на најпродавани мобилни телефони на сите времиња!

На листата очекувано, доминираат модели на компанијата „Нокиа“:

1. Нокиа 1100 – 250 милиони продадени телефони

2. Нокиа 3210 – 160 милиони

3. Нокиа 1200/Нокиа 5230/Нокиа 6600/Самсунг Е1100 – по 150 милиони

4. Нокиа 2600 – 135 милиони

5. Нокиа 1600/Моторола РАЗР В3 – по 130 милиони продадени телефони.

Слични написи

race

Рацете говорат дали сте личност со топло срце или студена внатрешност! Проверете!

Психолозите спровеле истражување над 60 волонтери и за тоа време им давале лосиони кои ги …