недела , 22 октомври 2017
SDSM_Makvei_1

Народен собир во село Герман, СДСМ меѓу граѓаните на општина Ранковце

SDSM_Makvei_5Денеска во с. Герман, општина Ранковце, со голем народен собир беше одбележан православниот празник седумтемина Макавеи или познат меѓу граѓаните како Макавеj, којшто традиционално се одржува во атарот на ова населено место.

SDSM_Makvei_1

На народниот собор, во организација на општина Ранковце, присуствуваа голем број на граѓани од целиот североисточен регион.

SDSM_Makvei_2

На овој настан присуствуваа и генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски и членот на Извршиот одбор на партијата Љупчо Николовски.

 

 

 

 

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …