понеделник , 23 октомври 2017
goran-nikolovski-ubk

Николовски: Нема веќе нелегално прислушување во Македонија

Директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање, Горан Николовски, вечерва во интервју за ТВ „Телма“ изјави дека прислушување во Македонија веќе нема, иако не можеше да прецизира од кога точно.

– Само легално, нелегално прислушување нема – беше категоричен Николовски.

Николовски исто така потврди дека навистина постои комбе, но не е жолто и сè уште се утврдува за што точно било користено. За присуството на Горан Живаљевиќ, претставникот на српската амбасада и разузнавач во Собранието за време на крвавите настани, Николовски рече дека не побарал и не добил дозвола да биде таму од Управата за безбедност и контраразузнавање. Да биде таму и не било во опсегот на неговиот мандат.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …