недела , 24 септември 2017
telekom_zgrada1-540x363

НОВА открива каде завршија останатите 20 милиони евра од аферата „Телеком“

telekom_zgrada1-540x363
Колку и да се обидувале поранешните унгарски директори да ги уништат фајловите поврзани со Македонија во аферата Телеком, како што пишуваше Нова неодамна, некои траги за сомнителни дејствија се неуништливи. Ви својата обемна истрага за случајот, американската адвокатска компанија „Вајт&Кејс“ пронашла цел спектар на сомнителни договори и документирала стотици исплати на сметки во Македонија, Грција, Кипар, Швајцарија, САД итн.

Станува збор за повеќе од 20 сомнителни договори кои се внимателно евидентирани од страна на Американците, за кои се исплатени околу 24 милиони евра во периодот од пред продажбата на Македонски телекомуникации АД во 2001 година, па сè до почетокот на истрагата во 2006 година.

Прочитајте повеќе на НОВА.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …