недела , 24 септември 2017
izbiracki-spisok-D-Andono

Новиот избирачки список ќе биде со фотографии на гласачите

izbiracki-spisok-D-Andono
На Избирачкиот список, покрај името и адресата на секој гласач, ќе стои и неговата фотографија со цел идентификација, предвидува договорот за измени на изборното законодавство што го постигнаа политичките партии.

Во списокот ќе се вметне базата на фотографии што веќе ги поседува МВР, а ја создаваше при издавањето биометриски лични исправи.

Останува и договорот за вкрстување на податоците од повеќе институции, како УЈП, Фонд за здравство, Центри за социјални грижи, Катастар, школи, со податоците во МВР, а ќе се врши и неограничена теренска проверка.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …