среда , 20 септември 2017
obedineti za makedonija

Обединети за Македонија: Цврсто сме уверени во ставовите, на ЕУ и САД, и бараме да не се опструира, работата на Собранието

Обединети за Македонија, во ЕУ и САД, гледаат пријатели кои истрајно и безусловно, се залагаат за цврста, стабилна, и просперитетна Македонија, пријатели кои заложувајќи се за Македонија, не ретко придонесувале за одржување на стабилноста на истата.

Цврсто сме уверени во ставовите, на ЕУ и САД, и бараме да не се опструира, работата на Собранието, по ниту еден основ. Бидејќи сметаме дека тоа ја загрозува евроатлантската иднина на Македонија. Притоа ја повторуваме потребата од темелна и непристрасна истрага за “црниот четврток” и бараме институциите да ја спроведат истата. Во оваа прилика, го повикуваме и Претседателот Ѓорѓе Иванов, да го додели мандатот, за да формирање на Реформска Влада, и со тоа конечно да демонстрира државнштво, и г. Велјановски да овозможи непрекинато преземање на претседателствувањето од страна на ново избраниот и меѓународно признат спикер, стои во денешното соопштение на Обединети за Македонија.

Слични написи

шамија

Омбудсман: На девојчињата во Охрид да им се дозволи со шамија да ја следат наставата

Народниот правобранител најостро ја осудува постапката на Министерството за образование, кое со испратениот допис  му …