недела , 22 октомври 2017
javnoObvinitelstvo

Обвинителство: Отворена електронска адреса за пријавување изборни нерегуларности

Јавното обвинителство отвори електронска адреса за пријавување изборни нерегуларности.

Привремената Комисија за следење евентуални изборни нерегуларности на локалните избори, што е формирана во рамките на ЈОРМ, денеска одржа консултативна средба со граѓански организации.

Претседателот на Комисијата, јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, уште еднаш упати апел до граѓанските организации кои сметаат дека во некоја постапка има индиции за сторено кривично дело поврзано со изборниот процес, да достават пријава до Комисијата за следење изборни нерегуларности, и тоа на електронската адреса за таа намена – izbori@jorm.gov.mk.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …