вторник , 24 октомври 2017
IMG_20170812_231329

Одеднаш многу се заинтересиравте за Струшките вечери на поезијата!

А знаете ли за каква манифестација станува збор? Сте биле ли некогаш? Сте слушнале за директорот или прво да го разрешите претседателот на управниот одбор, уште не седнат?!

Стружанка сум, од дете ме носат на Струшките вечери на поезијата, пораснав таму, играа важен дел во градењето на мојата личност… кога родителите ме прашаа зошто повеќе не сакам да одам, бев искрена: Здодевно е, се’ баби и дедовци… и така 15-6 години.

Годинава ќе одам, со гордост, оти ќе зрачи со нова енергија, со младост, со убавина, оти Дарко е стружанец, дете од угледно семејство, а тоа многу ни значи нам стружаните, да ти е мерак да го гледаш, да го слушаш и да го читаш… оти Дарко ме натера да читам, да сакам поезија, да знам да ја доживеам, да ме допре длабоко.

Знам дека вие ќе направевте подобро, ама седете си дома на фб и плукајте, боље ви стои!

 

ФБ статус на Иванна Хаџиевска

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …