недела , 22 октомври 2017
obedineti za makedonija

ОМ: „Двојката“од Германија мора да алармира

obedineti za makedonija
„Задоволителната” оценка за македонско-германските односи зборува многу за реалноста во која моментално се наоѓа нашата држава. Германија не е единствениот аларм кој се вклучува, а германската оценка со дипломатски јазик укажува дека нешто не функционира, велат од Обединети за Македонија.

„Популизмот, сплотен со скапо платени реклами и уште поскапо платените провладини новинари, не можат ништо да поправат на планот на се послабиот меѓународен рејтинг на државата. Се поочигледно е дека домашната реалност рефлектира и на меѓународната сцена. Бомбите кога пукаат во дворот, се слушаат и подалеку“, се наведува во соопштението.

Обединети за Македонија велат дека се е за промена на овој незадоволителен курс и за промена на влада, која „не држи во заложништво, заради фамилијарен интерес“.

Слични написи

2-ALIMS-13ti-simpozium-2017-1024x986

Бекировски учествуваше на симпозиум во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства на Србија

Стручниот тим на Агенцијата за лекови и медицински средства (МАЛМЕД), учествуваше на 13-тиот симпозиум во организација …